Metsäteollisuus valtaa kosmetiikka-alan

Metsäteollisuus valtaa kosmetiikka-alan

Suomalaisen kosmetiikkabrändi Lavliérin tänään lanseeraama kuusisokeria sisältävä Tree Sugar Balm -tuote on konkreettinen askel metsäteollisuuden levittäytymisessä yli 500 miljardin kosmetiikka businekseen.      

Kotimainen kosmetiikkabrändi Lavliér hyödyntää puusta saatavia kosmetiikan raaka-aineita tuotteissaan ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Yli 500 miljardin kosmetiikka-ala ja erityisesti sen raaka-aineet ovat uusi kiinnostava sovellusalue puulle. Metsäteollisuus on viime vuosina sijoittanut useisiin kosmetiikan raaka-aineita kehittäviin yhtiöihin. Lavliérin missiona on toimia kosmetiikka-alan ja metsäteollisuuden välissä pioneerina ja yhdistäjänä, kehittämällä ja tuomalla kaupallisesti saataville tuotteita näistä uusista puupohjaisista raaka-aineista.                    

”Uusien raaka-aineiden kehittäminen ja niiden tuotannon aloittaminen ovat itsessään valtavia projekteja. Helposti unohtuu, että vaikka raaka-aine olisi kuinka edistyksellinen niin se itsessään ei vielä tee mitään, ja sen myyminen on vaikeaa ilman kaupallisia referenssejä. Startupien tarjoamat uudet raaka-aineet ovat kosmetiikkajäteille mahdollisuus, mutta myös riski. Kasvuyhtiötaustastamme johtuen Lavliér puhuu samaa kieltä raaka-aineita kehittävien startup-yhtiöiden kanssa. Tästä syntyy ainutlaatuinen symbioosi, jossa uudet raaka-aineet saavat kaupallisia referenssejä meidän tuotteista ja toisaalta Lavliér erottuu markkinoilla uusien raaka-aineiden ansioista. Kaikki hyötyvät”, toteaa Petro Lahtinen, toinen perustajista.  

Nyt lanseerattava Tree Sugar Balm -tuote on tällä hetkellä hyvin trendaava vedetön voide. Se sisältää kuusisokeria, kauppanimeltään SpruceSugarTM. ”Olemme todella iloisia siitä miten hyvin ensimmäinen metsäraaka-ainetta hyödyntävä tuotteemme onnistui. Mietimme pitkään mikä olisi sopiva ensimmäinen tuote. Halusimme tehdä mahdollisimman monille sopivan, aidosti hyödyllisen tuotteen, joka kuitenkin hyödyntää kuusisokerin ominaisuuksia. Kunnes keksimme, että meidänhän pitää kehittää uudenajan Vitalis. Tästä ajatuksesta syntyi Tree Sugar Balm.”, kertoo Lavliérin perustaja Jenna Tikkanen.  

Lavliér on tehnyt tiivistä yhteistyötä kuusisokeria valmistavan Montinutra Oy:n sekä formulaatioasiantuntijoiden kanssa. Tästä yhteistyöstä Suomeen on rakentumassa aivan uusi toimiala ja arvoketju, ”metsäkosmetiikka”, jolla on merkittävä kansainvälinen potentiaali ja tarjoaa aidosti kestävän vaihtoehdon nykyiselle fossiiliselle ja palmuöljypohjaiselle kosmetiikalle. Metsä Group on ollut oleellisessa osassa uuden tuotteen syntymistä. Metsä Spring on osakkaana kuusisokeriraaka-ainetta kaupallistavassa Boreal Bioproducts Oy:ssä, ja Metsä Group on tukenut pilottiasiakkaana kuusisokeripalmin kaupallisen tuotannon käynnistämistä.                    


Lisätiedot:                    

Jenna Tikkanen, perustaja, jenna.tikkanen@lavlier.fi, 050-3367357

Petro Lahtinen, perustaja, petro.lahtinen@lavlier.fi, 050-5811 033 

  

Lisätietoja yrityksestä:                    

Lavliér on 2023 lanseerattu suomalainen innovatiivinen lifestyle- ja kosmetiikkabrändi, jonka omistaa Pecker & Bay Holding Oy. Sen perustajat ovat suunnittelija Jenna Tikkanen ja kemian tohtori Petro Lahtinen, joiden yhteystyö alkoi palkitun materiaaliteknologia Woodio Oy:n perustamisesta. Lavliérin oma myymälä sijaitsee Helsingin Töölössä Museokatu 15:ssä ja sen tuotteita myydään 10:ssä jälleenmyyntipisteessä ympäri Suomen.                                                                  

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi